2010. április 26., hétfő

Zöldséges quinoa dióval és kecskesajttal

A gyerekek kedvenc zöldségeiből állitottam össze a mai ebédet.

Hozzávalók:
1 csésze quinoa (átmosva, lecsöpögtetve)
1 ek oliva olaj
2 csésze viz
1 húsleves kocka
fél fej hagyma
5 bébirépa apró karikákra vágva
fél csésze fagyasztott kukorica
negyed csésze apróra vágott petrezselyem
fél konzerv csicseriborsó
1 marék apróra vágott dió
4-5 szem negyedelt koktél paradicsom
kecskesajt
Olivaolajon megfonnyasztom az apróra vágott hagymát. Pár perc múlva hozzáadom a kukoricát, majd felöntöm a vizzel és hozzáadom a quinoát. Amikor forrni kezd a viz beledobom a leveskockát és a alacsony hőmérsékletre kapcsolva, lefedve kb 10 perc alatt puhára főzöm.
Egy nagy tálba teszem a petrezselymet, a diót és a csicseriborsót. Ehhez keverem hozzá a elkészült quinoát és tálaláskor adtam hozzá a paradicsomot és szórtam meg a kecskesajttal.
Melegen vagy szobahőmérsékleten tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése