A fiúk, amikor kicsik voltak nagyon szerették a sütőtököt, most azonban hosszú idő óta ez volt az első étel, amiben megették.
Hozzávalók: 1 kisebb sütőtök
1 vöröshagyma
1 kis csokor fodros kel
5-6 db gomba
2 gerezd fokhagyma
1 400 gr-os (14 oz) konzerv fehér vesebab (persze lehet friss is)
3-4 db paradicsom
1 csomag tészta (penne, masni, orsó a legjobb)
só, bors
reszelt pamezán
reszelt mozzarella
Bechamel mártáshoz
1.5 ek vaj
1.5 ek liszt
1.5 csésze tej
só, szerecsendió
A sütőtököt szeletekre vágtam, tepsibe fektettem, meglocsoltam oliva olajjal és 200 C fokos (400 F) előmelegitett sütőbe tettem kb 40 percre. Kétszer forditottam meg őket ez alatt az idő alatt.
Feltettem a tésztát főni.
Egy nagyobb serpenyőben olajon megdinszteltem az apróra vágott hagymát, fokhagymát majd hozzátettem a fodros kel apróra vágott szárát. Pár perc múlva jött a felszeletelt gomba, és a paradicsom majd mikor megpuhultak, a feldarabolt kel levelek. Szinte azonnal hozzátettem a babot, fűszereztem sóval, borssal, összekevertem és pár percig még főztem majd félrehúztam.
Elkészitettem a bechamel mártást.
A sütőtököt kis kockákra vágtam, hozzákevertem a zöldségekhez, majd egy tepsibe összekevertem a tésztával. Leöntöm a beshmel mártással. (összekeverem a tésztával vagy nem...én összekevertem), megszórom parmezánnal, majd mozzarellával és 190 C (375 F) fokos sütőbe teszem lefedve kb 20-30 percre, majd fedetlenül, amig a sajt kicsit megpirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése