4 tojás szétválasztva
2 csésze rikotta
2/3 csésze tejföl
1 1/3 csésze liszt
1 ek sütőpor
fél tk só
fél tk szódabikarbóna
1 1/2 csésze tej
Egy tálban a tojássárgákat összekeverem a rikottával és a tejföllel, egy másikban pedig a lisztet, sütőport, sót és szódabikarbónát. A liszt keveréket hozzáadom a rikottás mixhez majd alaposan elkeverem benne a tejet. A tojásfehérjéket kemény habbá verem és óvatosan beleforgatom a tésztába.
Közepes hőmérsékleten kevés vajat olvasztok egy serpenyőben, majd egy merőkanál segitségével kb 2 evőkanál mennyiségű tésztát meritek bele. Nekem kettő, esetleg három kis palacsinta fér el egyszerre a serpenyőmben. Kb 3 percet sütöm mindkét oldalán.
Tálaláshoz juharszirupot, gyümölcsöket ajánlok, de nagyon finom mogyoró vagy mandula vajjal és lekvárral is.
Szokás szerint rohantam, igy bevallom a tojásokat egészben tettem a tésztába, de igy is nagyon finomra sikerült. Az eredeti receptet követve kicsit lágyabb lesz a tészta...vendégeknek igy szoktam késziteni.
Az elmúlt héten nálam sült ilyen is,és almás is,mindkettöhöz csokiöntet volt kísérőnek,senki nem tiltakozott:)
VálaszTörlés