2010. március 23., kedd

Májkrém #2

Ez már a második próbálkozásom. Az első is jól sikerült, de a mostaniba nem tettem annyi vajat, igy sokkal kenhetőbb, lágyabb állagú lett. Nagyon gyorsan elkészül és sokkal finomabb, mint a boltban vásárolt.

Hozzávalók:
45 deka (1 lb) csirkemáj
20 deka szalonna, kb 10 szelet bacon,
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors
fél tk kakukkfű
fél tk bazsalikom
2 tk mustár
3 ek tejszin
1 ek tejföl
A bacont apróra vágom, és zsirjára sütöm. (Az enyém elég húsos volt, igy kiegészitettem egy fél evőkanál vajjal.) Hozzáadom az apróra vágott hagymát, majd pár perc múlva az apróra vágott fokhagymát is. A májat megtisztitom (Bell&Evans máj olyan szép, hogy még tisztitani sem kell!), megmosom és a hagymához adom. Jó 10 perc alatt puhára sütöm. Fűszerezem, hozzáteszem a mustárt, a tejfölt és a tejszint és botmixerrel simára turmixolom.
Házi készitésű vörös áfonyás(cranberry)-mazsolás kenyérrel ettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése