2010. március 4., csütörtök

Parmezános spenótkrémleves

Idővel próbálom a rántásos főzelékeimet lecserélni valami másra. Általában a krémleves alternativa erre a megoldás. (Készült itt már krémleves krumpliból, sóskából, brokkoliból, padlizsánból, sütőtökből, és karfiolból kettő is.) Eddig a spenótot békén hagytam, mert ehhez a főzelékhez fűztek a legszorosabb szálak, de ma elkészitettem Chili & Vanilia ihletésére ezt a levest és úgy érzem innen már nem lesz visszaút a rántások világába.
Parmezán meg mindenbe és mindenre kerül mostanában. Imádom! Talán ez a leggyakrabban használt alapanyag a konyhámban.

Hozzávalók:
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
6 csésze csirkehúsleves
2 db burgonya (elhagyható)
1 zacskó (kb 500 gr) fagyaszott spenót
2 csésze tejszin
reszelt parmezán
szerecsendió
só, bors

Az apróra vágott hagymát és fokhagymát kis olivaolaj és vaj keverékén lepiritom, majd felöntöm a húslevessel. Hozzáadom a meghámozott, apró kockára vágott krumplit és puhára főzöm. Amikor már majdnem kész a krumpli beleöntöm a spenótot és néhány perc múlva már jöhet is a botmixer. Ezek után már csak a tejszint, és a parmezánt kell hozzáadni, pár perc alatt összefőzni, majd izlés szerint fűszerezni. Ez a leves kitűnő krumpli nélkül is.
Gyerekek reszelt sajttal szeretik enni, én meg persze egy kis extra parmezánnal :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése