2009. október 18., vasárnap

Diós karfiolkrém leves

Mostanában a kedvenc pihentető elfoglaltságom, hogy gasztró blogokat olvasgatok. Mindig is szerettem igényes szakácskönyveket forgatni és most rátaláltam ennek a hobbimnak az online változatára. Esténként megnézem mi van a hütőben, amit másnap sürgősen fel kell használni, és keresek hozzá, lehetőleg valami izgalmas receptet, ami persze könnyen és gyorsan elkészithető. Egyik nap kedvenc gasztro helyemről a diós karfiolkrém levesre esett a választás:

Hozzávalók:
kis fej karfiol, rózsákra szedve
1 hagyma
fél ek vaj
kis olívaolaj
6 deci húsleves
3/4 csésze tej
1/3 csésze tejszín
só,
bors,
szerecsendió
fél csésze darált dió
pirospaprika
A vajon és olívaolaj keverékén dinsztelem az apróra vágott hagymát. Hozzáadom a karfiolrózsákat és felöntöm a levessel és a tejjel és lefedve puhulásig főzöm. Ezután botmixerrel pürésítem. Izesítem a sóval, borssal, kis szerecsendióval és hozzáöntöm a tejszínt. Tálalás előtt beleteszek egy nagy marék darált diót és hagyom állni néhány percig, hogy megpuhuljon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése