2009. október 18., vasárnap

Zakusza













És ime itt van az új kedvenc, a Zakusza. Gyorsan
és könnyen elkészithtő és garantáltan nagy sikert arató étel. Ehetjük reggelire kenyérrel vagy előételnek keksszel...vagy úgy, ahogy mi: egész nap, üresen vagy bármivel.
Hozzávalók:
1 padlizsán
2 nagy pritaminpaprika (esetleg piros kaliforniai)
4-5 paradicsom (én konzervet használtam)
1 hagyma
olívaolaj

1 kiskanál cukor


A padlizsánt és a megmosott paprikákat pár helyen villával megszurkálom, majd úgy ahogy vannak, valami edényben beteszem őket a 200 C fokra (400 F) előmelegített sütőbe. Kb. fél óra múlva megpuhulnak és itt-ott megbarnulnak, ekkor vegyük ki őket és várjuk meg, míg valamennyire kihűlnek.
A paprikákból egy mozdulattal húzzuk ki a csumájukat, a padlizsánnak meg kaparjuk ki a belsejét. Robotgépben turmixoljuk össze őket, nem kell teljesen simára, maradhatna darabok.
A felaprított hagymát olívaolajon megdinsztelem, hozzáadom a paradicsomokat, majd a padlizsán-paprika pépet. Sóval és egy kiskanál cukorral ízesítem. Kb. 20 percig párolom, utána hagyom kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése