2009. október 18., vasárnap

Sütőtökös-csicseriborsós csirkeragu

Mivel tele vagyunk még mindig sütőtökkel (a hűtőben állt már megsütve) és a fagyasztóban találtam egy kis csirkemellet is, ezért minap elkészült egy sütőtökös-csicseriborsós csirkeragu. Nem éppen a mi izvilágunk a receptet végigolvasva, de mégis izlett mindhármunknak. Köretnek kusztuszt csináltam, de finom volt a korábbról maradt borsós rizzsel is.
Hozzávalók:
fél kg sütőtök
olívaolaj
1 nagy hagyma, felszeletelve
fél ek őrölt gyömbér
fél ek fahéj
fél kg csirkemellfilé, nagyobb falatokra vágva
1 400 g-os paradicsomkonzerv
1-2 tk cukor
1 konzerv csicseriborsó
A sütőtököt meghámozom, felkockázom.
Egy jó nagy edényben olajon 10 percig dinsztelem a felszeletelt hagymát, majd rádobom a gyömbért, a fahéjat és a csirkekockákat. 3-5 percet kevergetem.
Hozzáadom a paradicsomot, a cukrot.
Sózom, borsozom, majd a csicseriborsót (leszűrve) és a sütőtököt is hozzáadom. Felöntöm egy pici vízzel. Lefedve 25-30 percig párolom, amíg minden megpuhul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése