2009. október 18., vasárnap

Áfonyás muffin

Sok új receptet próbáltam ki mostanában, amit mind fel szeretnék jegyezni, mert túl jók ahhoz, hogy elveszitsem őket. Nehéz nálunk túl sok áfonyát venni, mert ez a kedvence mindenkinek, de a héten valahogy mégis maradt egy jó adag, ami azonnali felhasználást követelt. Bercellel a megmentésükre siettünk és csináltunk gyorsan áfonyás muffint. Nincs is jobb annál, amikor közösen sütünk/főzünk a kicsikkel.













Hozzávalók:
1/2 csésze vaj
1 csésze cukor
2 tojás
1 teáskanál vanilia
2 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanát só
1 1/2 csésze áfonya
2 csésze liszt
1/2 csésze tej
tetejére:
1 evőkanál cukor (jelen esetben barna cukor)
1/4 teáskanál szerecsendió

Géppel öszekeverem a szobahőmérsékletű vajat a cukorral és egyesével hozzáadom a tojásokat.
Hozzákeverem a vaniliát, a sütőport és a sót.
Kézzel belekeverem a liszt felét, majd a tej felét. Ezután jöhet a liszt és a tej másik fele.
Óvatosan hozzáadom az áfonyát.
12-es muffin sütőbe merem a masszát és megszórom a tetejüket a cukros szerecsendióval.
375 F-en (190 C) kb 25 perc alatt megsütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése