2010. január 19., kedd

Parmezános burgonyakrémleves

Mivel Bercel óvodájába én szállitom az ebédet minden nap, ezért rendszeresen keresem az olyan ételeket, amiket a gyerekek is nagy valószinűséggel megesznek. Nem mindig könnyű változatosan összeállitani a heti menüt. Ma és holnap parmezános burgonyakrémleves van soron mac and cheese-zel. Ez utóbbit is bejegyzem majd, de most jöjjön a leves:

Hozzávalók (ipari mennyiségben...kb 8 személyre)
2 kiló krumpli felkockázva
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezdfokhagyma
2-3 leveskocka
10 deka vaj
1 liter tej
1 liter viz
só, bors, szerecsendió
4 deci tejszin
10 deka reszelt parmezán
rozmaring (nekem ez kimaradt)

A vajon megdinsztelem a hagymát és fokhagymát. Beleteszem a krumplit es felöntöm annyi tejjel és a vizzel, hogy éppen ellepje (viz és tej legyen kb fele-fele arányban). Beledobok 2 leveskockát. Ha megpuhult a krumpli, akkor botmixerrel pürésitem. Izlés szerint fűszerezem és felöntöm tejszinnel.
Finom, sűrű állagú leves lett belőle. Egyszerű és mégis különleges.
Aki szereti a krumplipürét, az ezt is biztosan szivesen elkanalazgatja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése