Hozzávalók:
25 deka bacon
1 ek vaj
3 gerezd fokhagyma
fél liter tejszin
kb 1.5 csésze parmezán sajt (kb 18 deka)
1 ek mustár
só, szerecsendió
3 tojás
fél citrom leve
1 ek apróra vágott petrezselyem
1 csomag tészta (én mini pennét használok)
Az apóra vágott szalonnát zsirjára sütöm, majd papirtörölközőre szedem és lecsöpögtetem. A serpenyőbe kevés vajat teszek és hozzáadom az apróra vágott fokhagymát. Kicsit lepiritom és felöntöm a tejszinnel. Pár percig főzöm, majd hozzá adom a parmezán sajtot, és a bacont. Fűszerezem és izlés szerint mustározom (a sóval óvatosan, mert a bacon miatt elég sós már). Felverem a tojásokat, kicsit sózom és kevergetés mellett a szószhoz öntöm. Addig kevergetem, amig besűrűsödik a szósz, majd hozzáadom a petrezselymet, a citrom levét és a kifőtt, leszűrt tésztát. A tészta leszűrt főzőlevéből igény szerint tehetünk hozzá pár evőkanálnyit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése