2010. január 21., csütörtök

Rizsfelfújt, rizskók, rizskoch.....hmmmm

A rizsfelfújttal sokszor az a gond, hogy túl száraz és szinte böki az ember száját a rizs, amikor eszi. Ez az első próbálkozásom rizsfelfújt ügyileg, és büszkén mondhatom, minden várakozásomat felülmúlta. Nincs kiszáradva, sőt szinte habos, nem túl édes és a saját készitésű, fanyar szilvalekvárral nyakonöntve valami fantasztikus.

Hozzávalók:
1 csésze rizs (kb 30 deka)
1.5 csésze tej
1 csésze viz
4-5 tojás
2 ek cukor
1tk vanilia
1 citrom héja
1 citrom leve
izlés szerint mazsola, vagy más száritott gyümölcs
1 ek vaj
kevés zsemlemorzsa
kis só

A rizst tej és viz keverékében puhára főzöm. Majd hagyom kicsit kihülni.
A tojások sárgáját összekeverem a vajjal, cukorral, a citrom héjával és levével.
A tojások fehérjét kemény habbá verem.
Egy tálba összekeverem a rizst a vajas krémmel, aszalt gyümölccsel, majd belekeverem a habot is, vigyázva, hogy ne nagyon törjön össze.
Egy tűzálló tálat kivajazok, meghintem a zsemlemorzsával és beleburitom a rizses masszát. 350 F, azaz 180 C-os sütőben kb fél óra alatt megsütöm.
Tálalhatjuk lekvárral (nagyon finom manó lekvárral is), csokoládé szósszal, szörppel.
Ildi amúgy tett már fel egy másik rizskók receptet ide.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése