A rizsfelfújttal sokszor az a gond, hogy túl száraz és szinte böki az ember száját a rizs, amikor eszi. Ez az első próbálkozásom rizsfelfújt ügyileg, és büszkén mondhatom, minden várakozásomat felülmúlta. Nincs kiszáradva, sőt szinte habos, nem túl édes és a saját készitésű, fanyar szilvalekvárral nyakonöntve valami fantasztikus.
Hozzávalók:
1 csésze rizs (kb 30 deka)
1.5 csésze tej
1 csésze viz
4-5 tojás
2 ek cukor
1tk vanilia
1 citrom héja
1 citrom leve
izlés szerint mazsola, vagy más száritott gyümölcs
1 ek vaj
kevés zsemlemorzsa
kis só
A rizst tej és viz keverékében puhára főzöm. Majd hagyom kicsit kihülni.
A tojások sárgáját összekeverem a vajjal, cukorral, a citrom héjával és levével.
A tojások fehérjét kemény habbá verem.
Egy tálba összekeverem a rizst a vajas krémmel, aszalt gyümölccsel, majd belekeverem a habot is, vigyázva, hogy ne nagyon törjön össze.
Egy tűzálló tálat kivajazok, meghintem a zsemlemorzsával és beleburitom a rizses masszát. 350 F, azaz 180 C-os sütőben kb fél óra alatt megsütöm.
Tálalhatjuk lekvárral (nagyon finom manó lekvárral is), csokoládé szósszal, szörppel.
Ildi amúgy tett már fel egy másik rizskók receptet ide.
2010. január 21., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése