![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmSrE9NSq05EYUFqqnygzdwQAxRItA9nEDff8K1neEdqIjdhhlg9Dnl5Y_53QDdGcc1W0gbZImXpTU1l8M7d-iZsGf5jzZxc2Naqi0WzDw52kAYPxRESPqwCXtgsGdTZoZhpIwfmlMDAMF/s320/rizsfelfujt3.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEim7WGcM4KJnfgwuX3CDrRMiagiqsqRdMk4gSe6ZfsV2vBxL4skMP7R29MFryCMOHjz87sfPBMSLZcP5MalRRAS9E51Gv5ouk3VIWj47xCYknr844HCKGFQkQl-dBe9rPjMc0CeMvqmYtE5/s320/rizsfelfujt.jpg)
1 csésze rizs (kb 30 deka)
1.5 csésze tej
1 csésze viz
4-5 tojás
2 ek cukor
1tk vanilia
1 citrom héja
1 citrom leve
izlés szerint mazsola, vagy más száritott gyümölcs
1 ek vaj
kevés zsemlemorzsa
kis só
A rizst tej és viz keverékében puhára főzöm. Majd hagyom kicsit kihülni.
A tojások sárgáját összekeverem a vajjal, cukorral, a citrom héjával és levével.
A tojások fehérjét kemény habbá verem.
Egy tálba összekeverem a rizst a vajas krémmel, aszalt gyümölccsel, majd belekeverem a habot is, vigyázva, hogy ne nagyon törjön össze.
Egy tűzálló tálat kivajazok, meghintem a zsemlemorzsával és beleburitom a rizses masszát. 350 F, azaz 180 C-os sütőben kb fél óra alatt megsütöm.
Tálalhatjuk lekvárral (nagyon finom manó lekvárral is), csokoládé szósszal, szörppel.
Ildi amúgy tett már fel egy másik rizskók receptet ide.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése