2010. január 29., péntek

Csirkemájas mazsolás rizs

Rizottónak indult ez a recept, de időhiány miatt csak hagyományos módon főztem bele a rizst az elkészitett csirkemáj alapba. Első hallásra talán furcsának tűnik a mazsola a receptbe, de édes ize, nagyon jól harmonizál a kesernyés májjal.

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
3/4 kiló csirkemáj
3 ek vaj
2 csésze rizs (én arboriot használtam)
4 csésze viz
1 leveskocka
1 marék mazsola
1 marék fenyőmag
2 ek apróra vágott petrezselyem

A hagymát megdinsztelem a vajban, majd hozzáadom a megtisztitott, megmosott májat. Pár perc alatt lepiritom, majd hozzákeverem a rizst. Felöntöm a rizs kétszeresének megfelelő vizmennyiséggel, és felforralom. Hozzáadom a leveskockát és alacsony hőmérsékleten lefedve, néha kevergetve, a rizs puhulásáig főzöm. (Ha már elfőtte a levét és még mindig nem puha a rizs, akkor még kicsi vizet teszek hozzá.)
Ha elkészült, hozzákeverem a mazsolát, a fenyőmagot és a petrezselymet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése