2010. január 28., csütörtök

Parmezános sült tilapia (Parmesan crusted tilapia)

Egyik kedvenc halunk a tilapia. Semleges izű és nagyon sokféleképpen elkészithető pillanatok alatt. Jó, ha mindig van a fagyasztóban pár szelet, mert vész esetén minimális munkával gyorsan az asztalra varázsolható belőle egy gyors, de egészséges vacsora.
Hozzávalók:
4 szelet tilapia (kb fél kiló, azaz 1 lb)
3/4 csésze reszelt parmezán sajt
2 tk paprika
1 ek apróra vágott petrezselyem
só, bors

Egy lapostányéron összekeverem a parmezánt, a paprikát, a petrzselymet és a fűszereket. A tilapiát meglocsolom egy kis oliva olajjal (legjobb lespriccelni) és beleforgatom a parmezános mixbe. Egy tűzálló tálat kibélelek alufóliával és beleteszem a halszeleteket. 400 F, azaz 200 C-os előmelegitett sütőbe teszem és kb 12 perc alatt megsütöm. Akkor van kész, ha a hal belseje szép fehér a legvastagabb részénél is.
Tálaláskor ne feledkezzünk meg egy kis citromgerezdet tenni a hal mellé. Szinte minden köret illik hozzá. Mi általában rizzsel vagy salátával esszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése