2010. január 3., vasárnap

Lencseleves

Itt az új év, amit lencsével kezdünk az óvodában is....biztos, ami biztos.

Hozzávalók:
2 ek oliva olaj
1 csésze hagyma apróra vágva (1 nagyobb méretű)
fél csésze apróra kockázott répa (kb 3 db)
fél csésze apróra vágott zellerszár (kb 4 db)

fél kiló lencse
1 csésze hámozott, darabolt paradicsom (2 nagyobb)
kb 2 liter húslé, vagy leveskocka
fél tk őrölt koliander
fél tk kumin (római kömény)
bors

Az felhevitett oliva olajba teszem a hagymát, répát, zellert, sózom és közepes hőmérsékleten fonnyasztom (kb 6-7 perc). Hozzáadom az átmosott, kiválogatott lencsét (én sosem áztatom), paradicsomot (én konzervet használtam), felöntöm a húslevessel és hozzáadom a fűszereket. Magas hőmérsékleten felforralom, majd alacsonyra állitva, lefedve főzöm a lencse puhulásáig, kb 35 percig. Kézi mixerrel enyhén darabosra turmixolom.
Mint mindig, egy kis tejföl jól jön egy tányér lencseleves tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése