2010. január 18., hétfő

(Birs)Almás csirkemáj

Hozzávalók:
5 dkg füstölt szalonna
1 kis fej vöröshagyma
1 nagy (birs)alma
késhegyni őrölt szegfűszeg
őrölt bors
8 db csirkemáj
1 evőkanál liszt
1-2 kiskanál cukor

Elkészítés:
A füstölt szalonnát apró darabokra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, majd a megtisztított és hajszálvékony karikára vágott vöröshagymát sárgára fonnyasztjuk rajta. Ezután hozzáadjuk a meghámozott, magháztól megfosztott és vékony gerezdekre szelt (birs)almát. Néhány percig pirítjuk, majd megsózzuk és megfűszerezzük.
Az almát kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk. Helyére tesszük a megtisztított és lisztben megmártott csirkemájat, és erős tűzön mindkét oldalát lepirítjuk. Hozzáadjuk az almát, pár percig melegítjük. Végül - ha birsalmával készítjük - csöpp cukorral szelidítjük savanykás íze miatt.

Itthon még csak sima almával készült, nem birsalmával, de így is nagyon finom.
Köretnek rizst ajánlok!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése