Azt, hogy csipszet csináljak belőle soha eszembe nem jutott volna, ha Ildi nem mondja. Nála imádják a gyerekek, szóval gondoltam én is megpróbálkozok vele. Az eredmény nagyon pozitiv: egyéves, hároméves és a szülők addig rágcsálgatták, amig el nem fogyott.
Hozzávalók: fodros kel
só
reszelt parmezán sajt
A fodros kel vastag száráról egy mozdulattal lehúzom a zöldjét és falatnyi darabokra tépkedem. Megmosom és megszáritom a leveleket. (ez a folyamat a pár perc alatt, könnyedén megvan egy saláta centrifugával) Sütőlapra teszem a száraz leveleket, meglocsolom egy kis oliva olajjal, enyhén sózom. A reszelt parmezánt opcionális, enélkül is nagyon finom...de én nem hagynám ki.
375 F (azaz 190 C) fokos előmelegitett sütőben kb 15 perc alatt ropogósra sütöm.
Nahát, ezt sem gondoltam volna sosem, hogy ilyen létezik!?
VálaszTörlésMármint chips zöldlevelekből. Nem semmi. Ezt muszáj lesz kipróbálnom.
Vajon más zölddel is működik ez a recept?
én is most csináltam először, de annyira jó lett, hogy, ha időm engedi kipróbálom mással is. Közzéteszem majd a tapasztalatokat.
VálaszTörlésRemelem neked is izleni fog.
Csodás lehet,régóta keresem a receptet.Vajon a rendes kelkáposztából is lehet készíteni?Tünde
VálaszTörlés