2009. november 6., péntek

Aszalt paradicsomos sajtkrém

Ez a finomság már sok bulit megjárt és mindenhol nagy sikert aratott. Bagel-el a legfinomabb, de bármilyen kenyérfélére kenhető.
Hozzávalók:
1 philadelphia krémsajt (8 oz., 23 gr.)
5-6 aszalt paradicsom (sun dried tomato)
2 gerezd fokhagyma
egy marék dió
1 kk pirospaprika

A sajtot egy kicsit megolvasztom, hogy könnyebb legyen vele dolgozni, és hozzá keverem az apróra vágott aszalt paradicsomot, és fokhagymát. A könnyebb keverés miatt én hozzá szoktam önteni egy-két csepp extra szűz oliva olajat, de ez elhagyható (vagy ha olajban elrakott aszalt paradicsomot használok, akkor annak az olaját). Amikor tálalásra kész, akkor megszórom a durvára összetört dióval és meghintem pirospaprikával.
Aki maga szeretné elkésziteni az aszalt paradicsomot, az itt talál segitséget hozzá. Állitótag napon száritva a legjobb, de az elég bonyolult folyamat. Nálam mindig van a hűtőben. Sok finomság készithető belőle és salátában is nagyon jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése