2009. november 16., hétfő

Sült gesztenye

Sütés előtt beáztatom kb. fél órára, ettől kicsit megpuhul, és a kukacosak feljönnek a víz tetejére. Nincs már bennük lényeg, ettől lebegnek.

Utána kereszt alakban bevagdosom, h. könnyen kinyíljanak. Aztán be a 180-200 fokos sütőbe! Közel fél-egy órát sül, látszik, h. mikor kész.

A minap több ezer km-ről származó, kínai gesztenyét kellett sütnöm, mert sehol a városban nem kaptam. A röhej, h. 10-15 km-re élek a velemi gesztenyésektől, ehelyett a multi termékét vettem meg, mert a magyar hiánycikk! :( Teljesen más íze volt. Kínában is ettem, olyan gusztának tűnt, de az is jó szar volt. Ti milyet esztek kint?

1 megjegyzés:

  1. ma sütöttem gesztenyét. nem tudom ez honnan való, de gyanús, mert legalább kétszer akkora volt mint amekkora a velemmi fákon nő. Az ize jó volt, de talán hanyagolni kellene...

    VálaszTörlés