Sütés előtt beáztatom kb. fél órára, ettől kicsit megpuhul, és a kukacosak feljönnek a víz tetejére. Nincs már bennük lényeg, ettől lebegnek.
Utána kereszt alakban bevagdosom, h. könnyen kinyíljanak. Aztán be a 180-200 fokos sütőbe! Közel fél-egy órát sül, látszik, h. mikor kész.
A minap több ezer km-ről származó, kínai gesztenyét kellett sütnöm, mert sehol a városban nem kaptam. A röhej, h. 10-15 km-re élek a velemi gesztenyésektől, ehelyett a multi termékét vettem meg, mert a magyar hiánycikk! :( Teljesen más íze volt. Kínában is ettem, olyan gusztának tűnt, de az is jó szar volt. Ti milyet esztek kint?
2009. november 16., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
ma sütöttem gesztenyét. nem tudom ez honnan való, de gyanús, mert legalább kétszer akkora volt mint amekkora a velemmi fákon nő. Az ize jó volt, de talán hanyagolni kellene...
VálaszTörlés