2009. november 3., kedd

Sajt torta - Cheese cake

Minden születésnap elengedhetetlen résztvevője nálunk. Ez, az, amit a gyerekek első születésnapjukon, első édességként ettek és azóta is mindenkinek nagy kedvence. Lehet bonyolitani, izesiteni mással, de valahogy mi mindig visszatérünk a legegyszerübb és legkönnyebben elkészithető verzióhoz. Kávét szürcsölgetve hozzá a legtutibb.

Hozzávalók:
2 db Philadelphia krémsajt (ez kb 45 dekat jelent)
2 tojás
fél csésze cukor (1 deci)
1 tk vanilia esszencia
1 zöld citrom leve(elhagyható)

A szobahőmérsékletű krémsajtot összekeverem a cukorral és habverő gép középső fokozatán a tojásokat egyesével hozzáadva jól elkeverem. Hozzáadom a vaniliát is, és belecsavarom egy zöld citrom levét. Ez saját találmány, de szerintem nagyon jól illik a sajt és a cukor izéhez. Kb két percet kell keverni, aztán beleönteni egy sütőformába. Én egy kb 23 centi átmérőjű formát használok, ezt kb 35 percig kell sütni 180 fokon.

Ha tökéletes szeleteket akarunk végeredményként felszolgálni, akkor a sütőformába előzőleg készitsünk egy alapot a következőképpen: keverjünk össze kb 3 deci kekszreszelélet, 10 deka olvasztott vajjal és kevés cukorral (a keksz édességétől függően kb 0.5-1 deci) Egy villával ezt jól összekeverem és ha kész, akkor kibélelem vele a sütőformát. Az ujjaimmal jól lenyomkodom az aljára és az oldalára és vagy a mélyhűtőbe teszem 10 percre vagy 180 fokos sütőbe 5 percre. Én a sütőt szoktam választani. Amig sül, addig össze is keverem a tortához valókat.

Amikor készen van a torta, akkor kihűtöm, majd evés előtt 8 órát hütőbe teszem.

Muffin sütőben is ki szoktam sütni, keksz alap nélkül. Ilyenkor elég kb 20 perces sütési idő. Mivel a belseje besüllyed a kis sütiknek ezért utólag a kis kosárkákat megtölthetjük gyümölccsel vagy lekvárral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése