2009. november 24., kedd

Mustáros sertésszelet

Ez az egyik kedvenc az óvodában.

Hozzávalók kb 4 személyre:
4 sertés szelet,
2 deci 1 tejföl,
kb 1/4 csésze mustár,
kis dijoni mustár
reszelt sajt
kevés tej,
kevés olaj,

A hússzeleteket tisztitás után enyhén olajozott tepsibe teszem. Sózom és megkenem őket az előre összekevert tejföl és mustár keverékével. (Felnőtteknek izlés szerint lehet több mustár is a tejfölben, sőt akár csak mustár is, keverve egy kis magos dijoni mustárral.) Ezután kevés tejet locsolok a húsok közé és alufóliával lefedve puhulásig (kb 30-40 percig) sütöm 350 fokos sütőben. Ha már puha a hús, akkor megszórom reszelt sajttal és lefedés nélkül tovább sütöm, amig ráolvad a sajt (kb 10 percig). Rizzsel a legfinomabb!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése