2009. december 17., csütörtök

Mézes-szójaszószos sült lazac

Recepteket mindig az elkészités után szoktam közölni, most azonban kivételt teszek, mivel igértem, hogy közzéteszem karácsonyi menünket. A receptet kedvenc főző TV csatornámról (Food Network) csentem. Ahogy magamat ismerem apró dolgokat biztosan változtatni fogok, de most egyelőre jöjjön az alap recept. Elkészités/kóstolás után majd kommentálom az eredményt.

Hozzávalók:
1 apróra vágott mogyoróhagyma
2 ek szójaszósz
1 ek rizs ecet
1 ek méz
1 tk apróra vágott gyömbér
fél kiló lazac megtisztitva, 3 centis csikokra vágva
1tk piritott szezámmag

Összekeverem az első 5 hozzávalót, úgy, hogy a méz is jól elvegyüljön. Zárható zacskóba teszem a hal szeleteket és leöntöm 3 ek elkészitett páccal. Lezárom, összelötykölöm és hűtőbe teszem 15 percre. A maradék szószt félreteszem.
Bekapcsolom a grillt a sütőben. Kiolajozott tepsibe teszem a lazacot bőrrére fektetve és 10-15 centi távolságara teszem a grill hőjétől. Kb 6-10 perc szükséges, amig átsül. Amikor elkészült meglocsolom a maradék páccal és megszórom a piritott szezámmaggal.
A szezámmagot alacsony hőfokon, állandó kevergetés mellett piritom, amig világos barna nem lesz, kb 2-4 percig.

Rizzsel és sült zöldségekkel tervezem tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése