2009. december 26., szombat

Kecskesajtos karfiol gratin

Ime a másik karácsonyi köretem, ami akár önmagában is fogyasztható. Amúgy ettünk belőle a karácsonyi vacsorához is, ami a várakozásoknak megfelelően tökéletesre sikerült az itt leirtak alapján: mézes-szójaszószos sült lazac.

Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol
2.5 deci tejszin
25 deka reszelt sajt (monterey jack, colby, cheddar mix)
1 csésze parmezán sajt
15 deka kecskesajt elmorzsolva
só, bors

A sütőt 200 fokra előmelegitem.
Egy jénai tálba teszem a rózsáira szétszedett karfiolt. Leöntöm a tejszinnel, megszórom a sajtokkal és fűszerezés után kicsit összeforgatom. 20-30 percig sütöm, amig a karfiol megpuhul és a szósz besűrűsödik. Kiveszem a sütőből és 10 perc pihenő után tálalom.

Egyszerű, gyors, finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése