2009. december 7., hétfő

Lusta rizottó

Őszintén megmondom mindig ámulattal nézem a főző műsorokban, amikor rizottot készitenek. Aztán elhatározom, hogy na, majd egyszer én is csinálok ilyet, de mindig elmarad. Az igazi olasz risotto elkészitéséhez ugyanis sok idő, gyakorlás és türelem kell. Ebből nekem mostanában egyik sincs, szóval kifejlesztettem a saját kis verziómat, ami csupán maradékokra épit, de nagyon finom.

Ami az én hűtőmben volt:
kb 2 csészényi maradék rizs
2 paradicsom
2-3 maroknyi friss spenót
kis darab cukkini
par fej gomba (crimini)
1 tojás
1 deci tejszin
kis kecskesajt
parmezán

A dolog nagyon egyszerű és gyors. Felteszem egy serpenyőben a rizst melegedni, miközben beletépkedem a spenótot. Hozzáadom az apróra vágott gombát, paradicsomot, cukkinit és kicsit hagyom lepirulni. Ezután jöhet a tejszin és a sajtok, majd egy felvert tojás. Összekeverem és tálalom.
Kb 10 perc alatt nagyon finom és különleges izvilágú étel varázsolható az asztalra. Most már többedszerre csinálom és még mindig nagyon izlik.
És ha még maradt rizs, a hűtőben, akkor desszertként jöhet Ildi rizskókja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése